Χιονισμένη Αγιάσος …το Μέτσοβο του Αιγαίου προπαραμονή και παραμονή Πρωτοχρονιάς …του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή*

Χιονισμένη Αγιάσος …το Μέτσοβο του Αιγαίου προπαραμονή και παραμονή Πρωτοχρονιάς …του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή*

Koutskoudis

 

 

 

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς και από τις 8 πμ άρχισε να χιονίζει στην Αγιάσο. Όχι με μεγάλη ένταση αλλά συνεχώς και με σταθερό ρυθμό. Πριν το μεσημέρι η νυφούλα του λεσβιακού Ολύμπου φόρεσε το υπέροχο νυφικό της πέπλο.

xioni10

 

 

 

 

 

 

Γύρω στις 12 το μεσημέρι οι πρώτοι επισκέπτες ανέβηκαν στο χωριό. Ανάμεσά τους και αρκετοί Τούρκοι που βρέθηκαν σήμερα στο νησί. Φτιάξαμε χιονάνθρωπο. Τα παιδιά έπαιξαν χιονοπόλεμο. Ήπιαμε και τα ρακιά μας. Είναι 3 μμ και η χιονόπτωση συνεχίζεται.

xioni14

Αγιάσος, το Μέτσοβο του Αιγαίου! Ανεβείτε να χαρείτε την ομορφιά της χιονισμένης φύσης. Ο καιρός θα είναι ο ίδιος και αύριο. Πρωτοχρονιά φαίνεται πως θα δούμε άσπρη μέρα. Οι Κασσάνδρες λένε πως η καλή χρονιά από την πρώτη μέρα φαίνεται. Λέτε οι εκλογές να σηματοδοτήσουν τον ερχομό μιας καλύτερης εποχής για τους Έλληνες; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Αλλά είδομεν…

xioni15

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μεσημεριανή έξοδος με το Μιχάλη στη χιονισμένη φύση των γύρω βουνών.

diadromh

 

 

 

 

Από τον Απέσο προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και μετά προς Άγιο Γιάννη, Άγιο Κωνσταντίνο, επιστροφή λόγω αποκλεισμού του μονοπατιού από πεσμένο δέντρο και κατεύθυνση προς Κήπο Παναγίας, Φολίδι, Ηρώο Πεσόντων, Πλατεία Δημαρχείου, Αγία Σωτήρα. Εικόνες… Ελβετίας!

diadromh1

 

diadromh3

 

 

Τόσο χιόνι είχε να κάνει κάμποσα χρόνια. Κτηνοτρόφοι αναζητούν τα ζώα τους. Πολλά δέντρα έσπασαν από το βάρος του χιονιού και έκλεισαν μονοπάτια και δρόμους στο ύπαιθρο.

diadromh6

Ζημιές σε αρκετές φρίτζες και μέσα στο χωριό! Έσπασε ένας ακόμη κλώνος της γέρικης κουκουναριάς στην είσοδο της Πλατείας Δημαρχείου.

diadromh8

Ο δρόμος άνοιξε το πρωί από γκρέιντερ και αρκετοί επισκέπτες ανηφόρισαν ως την Αγιάσο για να χαρούν τη χιονισμένη φύση. Ωραίος ο ύστατος αποχαιρετισμός του 2014 που σε λίγες ώρες παραδίνει τη σκυτάλη στο νέο έτος. Ελπίζουμε να μας επιφυλάσσει κι αυτό… άσπρες μέρες! diadromh9

 

*Το κείμενο και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον Παναγιώτη Κουτσκουδή στο facebook