ΠΡΟΦΙΛ

Το lesvostime είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης αλλά κυρίως και πάνω από όλα είναι μια ιδέα που υπήρχε εδώ και καιρό και έμελλε τώρα στοn καιρό της κρίσης να υλοποιηθεί και να ξεκινήσει ένα ταξίδι σαν το «τρελοβάπορο» του Οδυσέα Ελύτη για να πάει τη Λέσβο, τις ομορφιές της, τα προϊόντα της, τους ανθρώπους της και τις αξίες της πιο μακρυά. Με θέματα πολιτιστικού, κοινωνικού, οικονομικού ενδιαφέροντος, ψυχαγωγίας χρηστικής ενημέρωσης κ.α. βάζουμε σαν στόχο, να μιλήσουμε για τον τόπο μας, τη Λέσβο, τις ομορφιές της, τις προοπτικές, τα «στραβά» της αλλά και τους ανθρώπους της που είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο πάνω σε τούτο το κομμάτι γής.
Με την προσωπική μας αισθητική και συγκεκριμένο περιεχόμενο έχουμε ξεκάθαρη επιδίωξη να καταφέρουμε να γίνουμε το μέσο που θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν για τη Λέσβο όλοι όσοι την αγαπούν νεώτεροι και παλαιότεροι, είτε κατάγονται απο αυτή είτε απλά την έχουν αγαπήσει, είτε κατοικούν στο νησί είτε οπουδήποτε άλλου στο κόσμο. Να αναδειξουμε τις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που πάντα υπήρχαν και όσο περνάει ο καιρός πυκνώνουν με τους ανθρώπους στα απέναντι παράλια. Να μπορέσουμε αν γίνεται να βοηθήσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο επαγγελματίες και παραγωγούς να διαφημιστούν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Γι΄αυτό το λόγο δημιουργήσαμε τη στήλη «Αιολικές διαδρομές», ώστε να δώσουμε βήμα έκφρασης σε όποιον θέλει, ενώ στη στήλη θέματα/ παρουσιάσεις φιλοξενούνται ρεπορτάζ, αφιερώματα, έρευνες, συνεντεύξεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις, κοινωνικά ζητήματα και ανάδειξη ανθρώπων του τόπου αλλά ακόμα και προϊόντων, υπηρεσιών, επαγγελματιών κ.α.. Στην ατζέντα θα μπορεί να βρεί ο καθένας τις πολιτιστικές, κοινωνικές ακομα και νεολαιϊστικές εκδηλώσεις στο νησί αλλά και οπουδήποτε άλλου γίνονται και αφορούν τη Λέσβο. Ακόμα θα μπορεί ο καθένας να βρεί χρήσιμες πληροφορίες για το νησί γρήγορα και εύκολα και κυρίως οι ξένοι επισκέπτες. Στην στήλη με τις προτάσεις για διαμονή, φαγητό, ποτό, θα δώσουμε τη δυνατότητα στον κάθε επαγγελματία να «μιλήσει» και να δείξει λίγο παραπάνω αυτό που προσφέρει.
Για το λόγο αυτό άλλωστε το lesvostime θα υπάρχει και μεταφρασμένο στα Αγγλικά και Τούρκικα ώστε να μπορούν όσο γίνεται περισσότεροι να έρχοναι σε μεγαλύτερη επαφή με το νησί.
Για μας αυτό είναι η αρχή γιατί στο μέλλον υπάρχουν σχέδια για πολλά περισσότερα. Με αισιοδοξία, θάρρος, μεράκι και κυρίως θέλουμε να πιστεύουμε με λίγο διαφορετική ματιά ελπίζουμε να αποτελέσουμε μια πλατφόρμα που όλοι όσοι αγαπάμε τη Λέσβο, όπου και να κατοικεί ο καθένας, θα μιλάμε, θα προβληματιζόμαστε, να καταθέτουμε προτάσεις και σκέψεις.

Το lesvostime διατηρεί το δικαίωμα επιλογής των κειμένων και άρθρων που αποτελούν την ύλη του. Το κάθε υπογεγραμμένο κείμενο εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη του και μόνο.

Για επικοινωνία info@lesvostime.gr
Ιδιοκτησία – διεύθυνση: Γιώργος Μιχαηλάρης
Αρχισυνταξία – επιμέλεια : Ελένη Γαβριήλ
Εδρα: Αγιάσος Λέσβου Σαπφούς 1360